Cjepiva za perad

Naše mišljenje:

Živa cjepiva za perad temelj su sprečavanja i kontrole bolesti već desetljećima. Kako bi unaprijedila peradarski portfolio, Dechra je uložila u razvoj rastuće palete cjepiva za perad koja zadovoljavaju posljednje znanstvene standarde i potrebe peradarskih farmi, pri čemu se učinkovito suočava sa skupim bolestima, kao što je zarazni bronhitis.

Prikaži povezane proizvode

Naš rezultat: Potpuna zaštita.

U 2015. godini Dechra je kupila tvrtku Genera, europsku tvrtku s više od 100 godina inovacija i iskustva u veterinarskoj medicini i zdravlju životinja. Genera potječe još iz 1901. godine kad je osnovan Kraljevski hrvatsko slavonski bakteriološki institut.

Dechrin proces kontrole kvalitete u pogonu s europskim standardima jamči čistoću i kvalitetu naših cjepiva za perad. Također provodimo razne znanstvene studije usklađene s europskim standardima čime se osigurava pouzdanost, sigurnost i učinkovitost naših cjepiva za perad.

Naš je cilj stvoriti poveznicu između naših inovacija i iskustva, u kombinaciji s modernim znanstvenim standardima i zahtjevima veterinarske struke.

 

Dechra Zagreb - proizvodna lokacija

O cijepljenju:

U stočarstvu, veterinari i farmeri ostvarili su izniman napredak u razumijevanju bolesti i njihovom sprečavanju, a ne samo u pogledu liječenja bolesti.

Opća svrha cijepljenja je uspostaviti blagu i kontroliranu infekciju u jatu, što dovodi do zaštite od različitih sojeva virusa . Osim što štite od zaraznih bolesti, živa cjepiva relativno su cjenovno prihvatljiva. Mogu se primijeniti u kratkom vremenskom periodu u iznimno mladih ptica, uz smanjenu količinu stresa .

Nakon prvog cijepljenja, virus u cjepivu potiče imunološki sustav ptice na odgovor na infekciju i uspostavu brzog lokalnog imuniteta koji pruža zaštitu od virusa na terenu.

Živa cjepiva također potiču veću imunost u cijelom jatu jer se cijepni virus širi od uspješno cijepljenih ptica na one koje su ostale necijepljene. Međutim, živim cjepivima mora se pažljivo rukovati i moraju se ispravno primjenjivati kako se virus ne bi prerano uništio što bi moglo prouzročiti izostanak razvoja imunosti u ptica. Također je važno spriječiti bilo kakvu istovremenu infekciju tijekom cijepljenja ptica jer kombinacija sekundarne infekcije i živog virusa cjepiva može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

 

Kako mogu saznati više o bolestima peradi?

Izradili smo materijale podrške s više informacija o Zaraznom bronhitisu peradi (IB), Newcastleskoj Bolesti (ND) i Zaraznoj bolesti burze (IBD).

keyboard_arrow_up